tirsdag 11. februar 2014

Tiger Gartè: Fuglehotellet

Om "Fuglehotellet"
Etter et langt og tungt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et rikt og uklart ettermæle.
Fem år senere reiser barnebarnet Tor tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verket og bo hos bestemora Lilly, enken etter Bår. Tor sitter med følelsen av at han aldri fikk lære bestefaren ordentlig å kjenne, og han ønsker klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden Bår døde.
Sommeren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til, selv om han ikke alltid liker det han ser.
Romanen er basert på forfatterens egne opplevelser.

Vi skal diskutere boken på neste lesesirkelmøte 10.3.2014


1 kommentar:

  1. Det var ulike meninger om denne boken, selv om alle likte den. Noen mente den var for enkel (overfladisk), mens andre synes det var en interessant vinkling og viktig bok om hvordan små samfunn hadde det under vannkraftsutbyggingen.
    Det er tøffe emner som tas opp i boken, og romanen er skrevet slik at vi får sympati og forståelse for alle partene. Innholde kan minne om Bikubesong av Grytten. God samtale rundt bordet om boken.

    SvarSlett