tirsdag 9. september 2014

Bare livet av Alice Munro

Bare livet byr på alt som har gjort Alice Munro til en av vår tids mest elskede novelleforfattere: smerten, varmen, kjærligheten og den sjeldne evnen til å skildre de små øyeblikkene da livet tar en ny vending. Handlingen i de fleste av historiene i denne boken utspiller seg på Alice Munros hjemtrakter, i de små kanadiske byene rundt Lake Huron. I sine korte, men sjenerøse og tidløse fortellinger, setter hun som alltid kvinnene i sentrum; mødre og døtre, hustruer og elskerinner. Det handler om avskjeder og begynnelser, ulykker og farer, avreiser og hjemkomster, både imaginære og virkelige.
Alice Munros sylskarpe blikk og hennes makeløse evne til å fortelle historier preger også denne samlingen. Samtidig spenner hun et stort lerret og maler et fargesprakende og uutslettelig portrett av hvor forunderlig, hvor farefullt og hvor usedvanlig ordinært livet kan være. Boken ender med fire tekster som ifølge Munro selv, handler om hennes egen barndom.


Denne boken skal vi snakke om den 13.10 kl 18.00 - 19.30.


  1. Har du noen favoritt novelle?
  2. Er det temaer som går igjen i flere noveller – en rød tråd?
  3. Noen av novellene er selvbiografiske, på hvilken måte preger dette novellene?

1 kommentar:

  1. Det var et nytt bekjentskap for mange, og for de fleste et bekjentskap de ikke ville vært forut. Gjennom samtalen om boka fikk vi nok en gang opplevelsen av at boka åpner seg for oss, og vi satt alle pris på Munro`s evne til antydning - noe som satt diskusjonen i gang. Det skjer mye på disse lesesirkelmøtene. Her er det er rom for taushet og tale, og tilbakemeldingene biblioteket får er gode og positive. May og Kirsten er takknemlig for magien som oppstår.

    SvarSlett