onsdag 20. august 2014

Lignelsesboken av Per Olov EnquistFra forlaget: Lignelsesboken er en åpen og undrende roman som foregår i et kjent landskap, der nye detaljer avdekkes. Den handler om hengivelse, besettelse, seksualitet, kjærlighet og religion.
Romanens aldrende forteller tenker at han burde forandre den minnetalen han holdt til Moren i menighetshuset.
Men rundt ham står en hel flokk av døende venner som advarer ham mot å forklare hvordan ting henger sammen, for eksempel det med kjærligheten.
Og kvinnen i Larssonsgården? Hun på det kvistfrie furugulvet? Skal han nå skrive hva som egentlig skjedde?
Farens notatbok, der noen av sidene er revet ut, den som er brent og borte. Plutselig dukker den opp igjen, mange år senere. Finnes det en sprekk i historien, der ting kommer til syne?
Skal dette føyes inn i minnetalen? Og bli den kjærlighetsromanen han aldri trodde han skulle kunne skrive?

Spørsmål til å undres over før vi treffes 8. september

1. Hva handler boken om?
2. Hva tenker du om forfatterens måte å skrive på?
3. Hva tenker du om tittelen "Lignelsesboken", - og undertittel "En kjærlighetsroman"
4.  Likte du boken? Hvorfor? Hvorfor ikke? 

Vi gleder oss til å treffe alle lesesirkelmedlemmene i høst!

May og Kirsten

1 kommentar:

  1. En interessant lesesirkelkveld hvor vi virkelig fikk gått i sømmene på Lignelsesboken av Per Olov Enquist. Gruppen består av gode lesere som er gode på nærlesing, så her kom det mye frem. Flertallet mente at dette var en litt vanskelig tilgjengelig bok, men som allikevel åpnet og løftet seg veldig under diskusjonen. Det viste seg å være en stor fordel å ha lest noe av Enquist tidligere. Som Enquist gjør i boken, forsøkte vi famlende å nærme oss hva vi mente essensen i boken var. Vi prøvde å forstå hans frelse, at hans frelse er kjærlighet, kjærlighet i frihet. Denne boken kunne vi nok ha diskutert flere ganger, for her var det mye å ta tak i. Neste bok vi skal lese er "Bare Livet" av Alice Munro. Kirsten

    SvarSlett